روزهای زوج از ساعت 16 تا 20
خیابان ولیعصر، بالاتر از سه راه عباس آباد، نبش کوچه نادر، ساختمان پزشکان 2109

تامپون بینی

یکی از مسائلی که می تواند باعث ناراحتی افراد و ترس آن ها از انجام جراحی بینی شود استفاده از تامپون بینی می باشد. در رینوپلاستی برای باز نگه داشتن ، نرم کردن جراحت داخل بینی ، جلوگیری از خشک شن زیاد بینی و همچنین پیشگیری از ایجاد جای زخم و خونریزی بینی از تامپون استفاده می گردد. همچنین علاوه بر کاربرد ها فوق می تواند باعث فرم دهی بینی از داخل و جلوگیری از خارج شدن ترشحات در روز های ابتدایی بعد از رینوپلاستی شود. این وسیله یک پانسمان اسفنجی و نرم بوده که به شکل رشته ای به طول 15 سانتی متر می باشد که همین مسئله باعث می شود بیرون کشیدن تامپون یا تغییر موقعیت آن آسان شود. از آنجایی که برخی از افراد از قرار دادن این وسیله در بینی می ترسند و ابراز ناراحتی می کنند دکتر ابراهیم رزم پا بهترین و مجرب ترین جراح زیبایی بینی در تهران ، صلاح دانستند در این رابطه مطالبی را بیان نمایند.

 

تامپون بینی

 

تامپون بینی به چه علت استفاده می شود؟

مهم ترین مورد در رابطه با استفاده و کاربرد تامپون در بینی بعد از جراحی زیبایی این است که به واسطه وجود آن در داخل بینی می توان از خونریزی بینی به واسطه ایجاد فشار ملایم به بینی جلوگیری کرد و آن را تحت کنترل قرار داد. کاربرد دیگری که این محصول دارد ، در رابطه با نرم و مرطوب نگه داشتن سوراخ های بینی می باشد. پزشک با آغشته کردن آن به انتی بیوتیک ها به جلوگیری از خشک شدن پوست این ناحیه و نفوذ زخم به داخل بینی کمک می کند. تامپون ها دارای عملکردی همانند اسپلینت بینی هستند که در برخی از جراحی ها به منظور صاف کردن تیغه داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. اما بهتر است بدانید که امروزه تنها در برخی از موارد از این محصولات استفاده می شود.

آیا استفاده از تامپون بینی دردناک است؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که برای افراد در این زمینه به وجود می آید این است که ایا فرایند برداشتن تامپون بعد از درمان دردناک می باشد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم برداشتن تامپون به هیچ وجه فرایندی دردناک نیست چرا که امروزه پزشکان از تامپون های با حجم کم استفاده می کنند که این مسئله خود باعث می شود پروسه برداشتن تامپون کمی اسان تر گردد. از طرفی دیگر با هماهنگی پزشک و بیمار این فرایند بسیار ساده و بدون درد خواهد بود.

برای اینکه سوزش کمتری را در زمان برداشتن این محصول از داخل بینی احساس کنید توصیه می شود بلافاصله پس از عمل از اسپری های سالین استفاده نمایید. ممکن است به خاطر پوسته پوسته شدن بینی ، برخی از بیماران مقداری احساس ناراحتی و درد کنند که بسیار کم و جزئی خواهد بود. با این وجود باید گفت تعداد افرادی که از پروسه برداشتن تامپون بینی ابراز ناراضایتی و احساس درد می کنند بسیار کم می باشد ، چرا که پانسمان می تواند انسداد خفیفی را در آن ها به وجود اورد. اگر بعد از برداشتن تامپون ها دچار خونریزی شدید بهتر است سریعا این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. در صورتی که بعد از درمان خونریزی به مدت 30 دقیقه دچار خونریزی نشدید و پزشک به شما اجازه داد می توانید به منزل خود بازگردید.

مهم ترین عامل کلیدی که پزشک در زمان در اوردن تامپون باید رعایت کند ، تزریق بی حسی به بینی می باشد تا با استفاده از بی حس کردن قسمت داخلی بینی ، تامپون را بدون درد از داخل دماغ خارج کرد. این کار به اسانی با چکاندن چند قطره بیحسی مایع در درون حفره های بینی یا تزریق دوز بسیار کمی بی حسی به نواحی اطراف بینی قابل انجام می باشد. بیماران به دلیل استفاده از دارو های بیحسی هیچ دردی را در زمان بیرون آوردن تامپون احساس نخواهند کرد. از همین رو هیچ درد و ناراحتی را در زمان استفاده و خارج کردن آن از بینی تجربه نخواهید کرد.

در چه شرایطی نیاز به استفاده از تامپون بینی نیست ؟

اینکه پس از انجام عمل جراحی نیاز است تا در درون بینی شما تامپون قرار داده شود یا خیر به نظر جراح بینی شما بستگی دارد. به عبارتی دیگر در صورتی که بیمار از شرایط لازم برای استفاده از تامپون ها برخوردار نباشد ، نیاز به استفاده از این محصولات در داخل بینی وجود نخواهد داشت ، از همین رو شما می توانید پیش از انجام عمل جراحی در رابطه با این مسئله با بهترین جراح بینی مورد نظر خود در تهران یا دیگر شهر های ایران صحبت نمایید. با این وجود در سه حالت کلی می توانیم بگویم استفاده از این محصولات در بیماران ضروری و مورد نیاز نمی باشد.

زمانی که جراح برای بستن برش ها از بخیه های قابل جذب استفاده کرده باشد. این بخیه ها قابلیت این را دارند که در غشای مخاطی بینی مخلوط شوند و از خونریزی بینی جلوگیری نمایند. اصولا استفاده از بخیه های قابل جذب باعث می شود مسیر هوایی بینی بسته نشود از این رو دیگر نیازی به استفاده از تامپون برای باز نگه داشتن مجرای تنفسی وجود ندارد.

چنانچه جراح زیبایی و درمانی بینی شما از روش آندوسکوپی برای انجام عمل جراحی تیغه میانی بینی استفاده کرده باشد. در چنین شرایطی نیازی به استفاده از فیتیله یا تامپون بینی نیست ، چرا که جراح به صورت مستقیم و بدون به وجود اوردن برش در بافت بینی عمل جراحی را انجام داده است.

در صورتی که جراح پلاستیک یا متخصص گوش و حلق و بینی شما برای انجام عمل زیبایی و درمانی بینی از اسپلینت های پلاستیکی در داخل بینی استفاده کرده باشد ، دیگر نیازی به استفاده از تامپون نخواهد بود. چرا اسپلینت ها دارای عملکردی مشابه به گچ داشته و بینی را به شکل نرمال خود حفظ می کنند و به راحتی از بروز خونریزی از این ناحیه جلوگیری می کنند.

فیتیله بینی چند روز باید در داخل بینی قرار بگیرد؟

از دیگر سوالاتی که در زمینه استفاده از تامپون بینی مطرح است می توان به مدت زمان قرار داشتن تامپون اشاره کرد. ارادی که اقدام به انجام عمل زیبایی بینی می کنند ، به طور طبیعی با خونریزی بعد از جراحی به میزان کم رو به رو می شوند. اما در صورتی که فردی بیش از حد خونریزی داشته باشد ، نیاز به استفاده از تامپون یا باند بینی می باشد. به طور کلی می توان استفاده از این فیتیله ها را برای حدودا یک هفته مناسب دانست.

عوارض استفاده از تامپون بینی

استفاده و قرار دادن تامپون در داخل بینی هیچ گونه عوارض خاصی را به دنبال ندارد و تنها نکته ای که در این میان می توان به آن اشاره کرد ، خشک شدن دهان می باشد. از آنجایی که این پانسمان در داخل بینی قرار می گیرد ، بیمار نمی تواند به راحتی از راه بینی نفس بکشد که همین مسئله باعث می شود از راه دهان تنفس داشته باشد. تنفس از راه دهان باعث می شود دهان ، لب ها و راه گلو خشک شوند و موجب آزار و اذیت بیمار گردد. البته بهتر است در این رابطه بیش از حد نگران نباشید چرا که این مشکلات با برداشتن تامپون به طور کامل از بین می روند. این پانسمان در طول یک دوره 24 ساعته بعد از انجام عمل جراحی در بینی باقی می ماند و می توانید برای جلوگیری از خشک شدن دهان طی این مدت از اب ولرم استفاده نمایید.

تامپون چگونه از بینی خارج می شود؟

خارج کردن تامپون از بینی باید به دست یک جراح بینی مجرب ، متبحر و کار درست در تهران یا دیگر شهر های ایران انجام شود چرا که خارج کردن آن از بینی در داخل منزل ، این پروسه را به یک تجربه دردناک و اذیت کننده برای شما تبدیل می کند و تیغه میانی بینی را در معرض آسیب جدی قرار می دهد. در طول برداشتن آن از بینی ، در ابتدا جراح از شما می خواهد تا بر روی یک صندلی بنشینید و سرتان را به سمت عقب هدایت کنید. پس از آن جراح برای اینکه شما در حین انجام پروسه دردی را احساس نکنید به شما داروی بی حسی تزریق می کند. پس از آن با استفاده از ابزاری مخصوص اقدام به بیرون کشیدن تامپون بینی می کند. در این میان جراح برای جلوگیری از ایجاد اسیب به غشای مخاطی بینی ، علائم خونریزی را در زمان اعمال فشار به غشای مخاطی کنترل و بررسی می کند. پزشک از قطه های از قبیل فنیل افرین استفاده می نماید. در صورتی که بعد از انجام این پروسه علائمی از خونریزی وجود داشته باشد توصیه می شود تا چند دقیقه استحرات نماید تا اطمینان حاصل شود که هیچ گونه خونریزی در این ناحیه برای فرد به وجود نمی آید. بعد از سپری شدن این چند دقیقه و نرمال بودن شرایط شما می توانید با خیالی راحت به خانه باز گردید و از بینی جدید خود لذت ببرید. در این میان نیاز است تا از نکات مراقبتی که پزشکتان می گوید ، اطاعت کنید تا مشکلی برایتان رخ ندهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *